love isn't about loving the PERFECT person, it's about loving the UNPERFECT person PERFECTLY <3

Wednesday, December 28, 2011

awak

| | 0 comments

awak sakit enn? tapi apsal awak pksakn diri untuk ckp.
takpe..
that's really hurt me tau..
sy tanak awak saket..
tanak hilang awak tau..
really love awak.. gila2..
tahap gaban!

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Thursday, December 22, 2011

alhamdulillah

| | 0 comments

alhamdulillah..
i got what i want,
memg,, ta sume org dapt ape yang diinginkan, tapi pastinya tuhan dah mnciptakn yang lebih baik ntok kita,
this tyme aku ade rezeki lebih sikit, tuhan bagy aku dpt str8 A's,
lumayanlah, dapat gembirakan haty mak bapak..
itu yang aku mahu
hurmm,
walaupun result kiteorang takde lah bgos sgd, tapy lumayanlah.. boleh berdiri setanding dgn org lain kan?
hurm,, extreme!
kita dah buat yg trbaik kan?
aku bangga jadi sebahagian dary korang! aku sayang korang!
jom teruskan hidup!
haha :D

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Wednesday, December 21, 2011

221211

| | 0 comments

haish! esokk amek result..
ya allah! takot! aku nk yang terbaek,
the best fer abah, umi, adeq..
hurm,, aku tanak kuar scipp agy.. 
aku nak AAAAAAAA
aku nak,, takot,, 
jantung, haty, perut, usus.
sume macm nk luruh ke bumi je.. hadoi.. tatot2!


thanx fer lending ur eyes

Read more...

Monday, December 19, 2011

boyfie

| | 0 comments

hurm, last nyte ade la mamat tak malu ni enn, haha
text aku..
mamt nih name shahril,
aku kenal dye, lame dah.. bulan 3 lagy.. haha
sebaya, mrsm jeli..
hoho oke.
aku kawn la ngn dye enn,, smalam suddenly this pak cik text,
s: eii mak cikk! kau dah tido ke?
a: tak lagy la datuk.. apsal?
s: haha :) datuk kau bagy aku ehh?
a: padan lah ngn kau tuhh..
s: haha8.. kau tahu tak.. first tyme kau buad aku gelak canni..
a: oo..eh? tak perasan pulak..
s: hurm, aku ade something nk ckp kat kau ni,, lame dah act..
a: ape? esok hari isnin?
s: kau ni, tak habes2 sakat aku.. dah2.. mood serius..:|
a: hoho.. oke2 ape?
s: aku suka kat kau. lame dah..
a: oh, bla agy? mcm trlalu lama je..haha
s: kau ni, jnganlah aku serius ni, kita brcakap tntang prkara serius kan..
a: oke2. proceed 
s: dah lama.. engat tak tyme kita trserempak kat kb hari tuh..
a: ohh,, aku engat.. tyme tu ke?
s: yup, dat tyme..
a: hurm, apsal eh?
s: entah..
a: kau kan da ade makwe..kau ni..
s: aku da clash ngn dy..
a: really?
s: yup.. 
a: then?
s: malam ni, by the the witness of everything in ur ro0m n my ro0m, aku nk kau jady aku punya..
a: huh?
s: ya, habes takkan lah nk ajak parents kau jady saksi kot..
a: haha :) oke2..
s: so, will u be mine darl?
a: hurm,, xtahu la..haha
s: hurm aku tak paksa..
afta 15 minit brfikir dan bergolek..
a: oke lah.. tapy aku tak suka dkecewakan..
s: never!
a: u love me?
s: always..
a: okela.. kredit low lah..
s: oke.. hurm,, tido baek2.. tc.. i love you..
a: err,, bye!

act, aku tak tahu aku serius ke tak,, hurm,, kalau dy maen2,aku oke je..
maybe aku tak bagy 100% komitmen lah fer this relationship,
maybe 20%
tapy bila da kapel, syg tu ade lah.. lgypon kenal da lame enn,,
hurm :(
 

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Saturday, December 17, 2011

kezen

| | 0 comments


sepupu aku act,
interesred in him? hmm, maybe?
love him? of coz, dy kan sepupu aku,
fall in love with him? not!
mane boleh jatoh cnta ngn sepupu lah..
org kata kalau kawen dgn sepupu, dpt anak cacat,, betol ke?
haha.. maybe yes, maybe not.. sume tuh kan suratan.. tapy..
aku tak mo lah jatoh cinta ngn sepupu.. cm sh*t je.
simpang malaikat 44..
haih! sepupu ni mcm abng, kakak, adeq je kot!
kan? haha
takdelah.. tadikk family pak long ngn mak long datang rumah..
habis satu family datang..
maklong paklong ade 12 anak..
8 cucu..then of coz lah tadikk penuh rumah!
haih! dengan anak sepupu yang nakal2. notty.. hurm,, aku nk tgokk tv pon susah..
dorang maen ps..
aku nk on9, dorang nk online! last2! dorang kuar maen bola..
tinggallah org yang sygkan lemak je lam rumah..
orng2 nya adalah..
of coz lah aku enn..
then,
and,,
hurm cakap2 toh..
baru trengat yang abe eddy nihh just finish his spm lah dat day..
aku pon oh, so how's exam?
dy jawab..
gitu lah..haha
tgah hepy layan cite hindi..tibe2 maklong datang!
cepatlah pack barang! nk balik dah
aku muka poyo..
yang laen2! haaah?cepatnya!
then maklong ckp agy..
yelah..cepat siket..
k.mirah ckp..gilah balik.. sape nk balik.. org tanak agy..
then yang lain2 ckp..like!! thumbs up!
aku.. blurr je..
tanak kasi dorang balik..tapy takkn nk sujud pohon takyah balik enn? so, redha je lah..
haish! tak lepas lagy kot rindu kat dorang..dorang datang kejap je. kejap sgad..at least balik lah malam ni enn?
datang kol 1, kol 4 da nak balik.. haih!
tolong lah.. nk kata keje.. takde keje pon!
arggh! susah lah nk jumpa dorang balik..
oke2.. dah2 la jiwang..dorang dah balik pon.. tadikk dorang ajak gi rumah dorang, tanak..ckp result lah apa lah.. pembohongn semata2..act, malu! nk pegy sgad! kalau hal amek result tak susah pon, rumah dorang kat p.puteh dah! haha
bialah..dorang pon da balik enn..
saba jelah.. at least,, da jumpa kan..
hurm :(


thanx fer lending ur eyes

Read more...

Friday, December 16, 2011

mine!

| | 0 comments

hoho..aku ade hagemaru.. korang? ade? takde enn? haha
hagemaru nihh,, tmpat mluahkan kott..
haha..
thanx kawan sbb sudik jadikk kawan aku..
aku syg kau,bhai.
ni lahh.. hagemaru aku..


leteh la mao tarokk manyak2 gamba pakcikk nih..
nak tgokk manyak? picit sini>>
hoho.oke..
#let bygone be bygone, let future be ours!
bukannye..
#forget past and trough future without each other..
oke?
jadikk hagemaru aku sampai bile2 ekk..


thanx fer lending ur eyes

Read more...

adeq :)

| | 0 comments

hoho.. adeq? a'ah.. adeq..name given was
haha..oke lah.. i'm biscuit.. 
[kejap ade kejap takde]
bizila deq..hw manyak..lagypon awak gune maxis.. adoyaii..
xde manyak fulus lah.. dat day sy ta online.. 
holiday around da world la yunk..haha
oke2,, sy syg awak lah.. serius! tak tipu lngsung!
oke lah..awak comel dr sy enn..





thanx fer lending ur eyes

Read more...

Monday, December 12, 2011

omaigawd!

| | 0 comments

ohh,,please lah..aku da ikot dye punya perjalann hidop sjak dy first2 masok mystarz lg..mase tuhh dy tecikk lagy..tomel2! tembam2!
haha
dy nyanyi lagu tiada lagy..ohh,, what a wonderful voice..
dy yang paling muda that tyme..
13tahon i think..
hoho..okey..act,, aku ta tahu ape motif dis post, tpy aku nk ckp. aku bngga je ngn dy..
okey..lpas tuh,,aku pon masok hostel,
lame ta dgar cite sal dye..
adeq aku ckp, dy masok oh la la la skunk..asal tak uptodate ngat neh?
aku nih, mak aihh! malu2...
oke fine..then,
that day, emeer punya bufday..wish je la en..
then, mcm ade yg menarik narik aku ntok tnye dy sape menang that oh la la, la kan..
aku pon tnye..dye just ckp..
haha..entah la :D
aku pon. haish! kalah ke? then sape yang menang..trtanya2 sndiri..
then, that petang.. my buchuk2 brother ckp..dy la yang menang! apsal? slow sgad ke line kat skola kau eh?
ta uptodate lngsung..
aikk? abg? bukan ank sulong ke? a'ah..sulong..nih spupu punya..panggil abng..
mak aihh! lagy sekali kene..
takpe2..buad2 lampi..
cool la gamaknye..
erm,, aihh! afta this tanak dah tnye ngn abg kah..
adeq kah..eleh..ape? korang engat aku takleh carikk sndiri? tgok lah..
erm,, korang neh,, haish! mmalukan aku..aku ta uptodate?
hoho..oke..one day,korang kene mntak ampun sujud maaf kat aku..
bhahaaha*evil laugh
oke2..erm,, merepek bagai..
oke2..

aku dah selongkar fb dy..da amek dy punya pic sgala bagai..tpy malas lah nk masukkan bnyak2..



nak lagy? tonyoh sini>>

oke..done..
nnty nk blas dndam kat adeq,abg aku..tgokk lah..
bhahaa



thanx fer lending ur eyes

Read more...

Sunday, December 11, 2011

mimpi..

| | 0 comments

ouh,, smalam mimpi sikit punya best, smbong lepas subuh tadikk still mimpi yang sama.
cet!
smbong tido, dsebbkan mmpi tu lah aku bgon lewt gila nk maty hary nih..
haha.
papepon.. that dream was awesome!

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Saturday, December 10, 2011

kau

| | 0 comments

aku bukan bency kau la kawan, tapy aku tak nak kau text aku fer da tyme being.bukan slama2nya, aku perlu some tyme ntok trima kau baleq..
kau hurt aku, aku tak rety na tacing2 lame2 act, tapy fer dis tyme, lame kot. kau kene saba siket..bukan aku tanak rep kau punya text, tpy haty aku lebih cepat menolak.aku ada ego aku sndiri.
kau kene usaha lebih kawan...
aku pon ta tahu smpai bila kau kene usaha..tapy tu lah..padahnya kau hurt aku..
yes! mmg aku tak rety nk serious,tpy bila dah serious, aku tak pndai nk handle bnda neh..
:(

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Friday, December 9, 2011

encik S

| | 0 comments

hmmm,,rindu kau lah..
haih! aku tanak jilat ludah aku baleq tapy syang tu still there!
canne?
kau punye pasal lah ajak aku tawaf pekan lebih tujuh kali!
yang hairan, aku tak tolak! tapy syg kau ade new gf..
omg!
aku sedeh!
haha apelah aku ni,, kau kan ex aku je..
haish! stop thinkim bout him!
thanx fer lending ur eyes

Read more...

farah hani

| | 0 comments

farah hani? siapakah itu?
haha oke..dy follow aku..tapy ta dpt kesan dy lah..oke..farah hani..leave ur
fingerprint..ta kira lah kat komen ke shoutbox..
oke?

thanx fer lending ur eyes

Read more...

jom tambah follower

| | 4 comments

hurm,, hari nih masuk segmen tambah follower ni..yelah kan.. aku bukannya nye ramai follower,,
lagypon blog nih,, baru setahun jagung..
hurm,, saje nk tmbah kenalan..
kalau korang nk tahu lebih lanjut.. pegy kat link bawah tuhh,,
okey..


thanx fer lending ur eyes

Read more...

kembali?

| | 0 comments

haish! tadikk kuar rumah.. gi kedai. sambil ronda2!
masuk kedai..first thing nmpak..peti aiskrim..
tgok,,first aiskrim aku nmpak,, aiskrim walls cornetto,
haish! tgokk je dah muak!
nk muntah kot!
tgok punya tgok, nampak satu aiskrim nih,, guess what?
sollero!
huish! terengat kat skolah..
apa lah..
rindu gilak kat budak2 kat skolah..
rindu every moment kat skolah..
haish! amek satu sollero..jalan lagy dalm..jalan2 jumpa pulak ngn meggi..
haish! tgok punya tgok nampk mee sedap..haih! engat kat dy lagik..
jalan punya jalan,, jumpa cadburry..ehh,, mcm sedap je.amek satu..
engat kat dye lagi..
then dah jln satu kedai tuh,, pegy baya..
lepas baya, kuar.. huh! trtengok kat someone! mak aiih! ex aku!
nk tegur..tapy wat donno je..trus jlan gi kedai buku, nk beli krtas..
msuk kedai uhh,, tiba2 ade orang tegur.. hai..aku pun brpaling. what? dy tgor aku?
haha.. ex aku.. pegy baya krtas yang aku beli uhh,,sembang punya sembang.. sembang sambil jalan..
pusing2 pekan.haih! malu kot. macm tawaf pulak.. lebih tujuh kali kot pusing2!
malu..tpy ade aku kesah? sembng2 tak perasan pulak.. matahari dah meninggi..
takot pulak rasanya nk balik..
hurm,, ckp lah kat encik S,
haish, takot r nk balik,,lewat sgad dah nih,,kena balun ngn rotan nnti..
dy ckp,,
ade ke takot nk balik.. habes nk gi mane?
tibe2 muncul idea gila..col lah.. bff aku, anna..rumah dy dkat je ngn pekan..
ckp aku nk gi umah dy..
encik S brkeras nak teman sampai umah si anna tuh...
jalan lagy ngn dy.. 
urm,, smpai depan rumah anna, bgy salam, si anna kuar.. trkejut dy..
haha..aku ngn encik S..gelak saket perut aku!
lucu kott muka minah nih,, baru bangun tido ke ape.. rambut beserabai..
tiba2 phone bunyi..alamak! umi col!
angkat dgan brdebar2 tapy buat2 cool jelah.. umi tanye..
kat mane uhh? tak rety nk baleq?
hmm,, aku pon dgan bangganya ckp, 
kat rumah anna.. singgah jap.. tak tgok jam pulak.. haha
then umi pon ckp..
ouh, kat rumah anna..lame tak jumpa anna..nk ckp ngn dye boleyh?
aku pon, dlm haty.. ceh umi,, taktik lama..aku pon pass fon kat ana
anna yang muka blurr nih..
jawap a'ah..ya.. a'ahh.urm. je..
dgar anna jwb salam..aku tahu aku dh selamat.. haih! selamat..
urm,, dah selmat dah nk baleq..aku ckp2 ngn anna kejap.. pastu mntak dirilah..
nk balik.. tibe2 encik S brsuara..
urm,, tk lepas rindu lgy lah..
haish!
aku xnak dah layan.. nk baleq..aku pon ckp..
jumpa lenkali pulak..
then, dye bgy number fon dy yang baru..
aku amek jelah...
dah nk baleq uhh,, rasa mcm berat haty pulak. haih! ape kene dgan aku nih.. dy ex kau lah.. jngn jilat ludah baleq!
then,, baleq gak..

dah balik uh,, rindu pulak kat dy!


haih! xleh2! jngn engat dy dah!




thanx fer lending ur eyes

Read more...

Wednesday, December 7, 2011

precious

| | 0 comments

this post was going to my precious..

Sometimes you feel your world is breaking down
Baby don't stop
And there's trouble everywhere, it's all around

Baby don't stop 
Cause' I'm here to turn the corner with you
When we're together there's nothing that we can't do 
You signed my name on your arm
You put so much in my heart 
When the darkness rolls in I'll be there through thick and thin



I want you to know,
I want you to know
I'll never stop loving you

I hope that you know wherever you go
I'll never stop loving you 

When you're on the road all lonely and blue
Baby please stop
And remember all the things that we've been through
All the good stuff
Like all the notes you wrote to me
And all the things that we believe
People thought that we couldn't be
But we never stopped, no, we never stopped
You signed my name on your arm
You put so much in my heart
When the darkness rolls in I'll be there through thick and thin

I want you to know,
I want you to know
I'll never stop loving you
I hope that you know wherever you go
I'll never stop loving you

We made mistakes along the way
But here we are, here we are

Never stop, never stop, never stop
Never stop, never stop, never stop
Never stop, never stop, never stop
Never stop, never stop, never stop 

You signed my name on your arm
You put so much in my heart

When the darkness rolls in I'll be there through thick and thin


I want you to know,
I want you to know
I'll never stop loving you
I hope that you know wherever you go
I'll never stop loving you

I want you to know,
I want you to know
I'll never stop loving you
I hope that you know wherever you go
I'll never stop loving you

thanx fer lending ur eyes

Read more...

missim..

| | 0 comments

awak.. really miss ue lah..
i miss our last one hour that last day skul lah..
hurm,, really miss it..
xnawokk..
hurm,, one hour full of laugh, story, secret..
last nyte i got ur message, tapy numbe maxis,, sy tak de krdit lah fer da tyme being..
sorry..
sy bukan tanak reply.. tapi sy tak de itu fulus lah..
hurm,
sy syg awak..
sy tak tahu mmg kbetulan ke ape smalam, tapy sy really need awak last nyte.. tyme awak hantar mesj tuhh,, sy da tido la wak.. sorry..
aiemwaimordenyudu

awak penah ckp..ily
sy nk awak thu,,
ailebiyutievelah.


thanx fer lending ur eyes

Read more...

Tuesday, December 6, 2011

this post goes to my dearest :)

| | 0 comments

kau..
aku syg kau..
aku tahu aku da buad kau tiga kali kuciwa..
tapy aku takleyh buad ape..kau kawan aku dan akan tetap kawan aku..
tak kan penah berubah..
sorry again.. aku tak leh syang kau lebeh dari kawan..
smalam kau ckp..
"aku suka kau.. da 5 tahon aku suka kau"
oke,,stiap orang ada hak untk mnyukai ssorang..
aku tak halang,aku tak bnci kau suka aku..
tapi kau kene blaja..
blaja trima hakikat yang kita just KAWAN :)
aku tak penah anggp kau lebeh..
smalam baru aku paham..
kau ckp aku tak app kau..kau pehal doe!
aku app sume kawan aku..
kau ckp all this while kau sllau ngn aku..dgar probs aku..
kau mngungkit bhai!
listen,, aku tanak lost kau dalm hidop aku sbb kau memng paham aku..
aku pon ta penah ada hope untok jdykan kau lebeh dari kawan.. sorry..
aku bukan nk buad kau kecewa lagy..tpy aku tetap dgan pndirian aku..
Bestfriend takkan penah jadikk Boyfriend
aku..
sorryy aku ta jujur ngan kau all this while,
aku suka  kat orang laen,
yea,aku suka orang laen,, memng aku takde bf.tapy aku suka orang laen so,,
i'm single and unavailable.
aku..
aku akan tunggu dye..sorry kawan :(
aku..
xleh paksa haty aku
sorry.

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Monday, December 5, 2011

awak lagy :(

| | 0 comments

urm,, i don't know samadA that post was tujukan kat sy ke takk,,
tpyy sy nk say sorrry kat awak..
yess,because of that two person! kita jadik camni,, u knoe wat?
i neva dreamt to lost u but, seeing that u're happy now with her!
i'm leting u go freely..
i knoe u love her more than u love me..
i know..and u have the right!
yess,,
u have the right :(

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Sunday, December 4, 2011

can't live!

| | 0 comments

oke look!
i can't live without VIP
VSG3 
INTERNET
PHONE
oke! can't live without them!

p/s: only vsg3..not vsg6!

thanx fer lending ur eyes

Read more...

awak :)

| | 0 comments

erm.. smalam i found ur blog!
start following ur blog..
da lama cari act, tpy baru jumpa.haha..
rupanya awak da delete blog lama yang katanya bnyak kisah sedeh, bangang dan mnyakitkan hati..
buat seketika sy terkedu..thats word..was create for me kah?
urm,, i think so, but if not, sokay lahh..
saya nak mngaku,,saya left awak sbb dat two person! yeah! i'm da one who should be blame!
i regret fer what i've done!
afta i left u, sy ingat sy boleh hidop tanpa awak..sy akan rasa more hepy..tapi sy silap!
still jugak sy ingat kat awak!
sy remove awak as my *** from fb..sy delete awak punya numbe fon!
sy stop sgala2nya bout you!
tapy sume tohh ta tinggal ape2 kesan pon! sy still syg awak!
urm,, masa sy tgah trying to forget u, sy buka haty fer a person yang da lama hoping on me!
yeah! at first, i force myself to love dat person!
at last, i can love that person naturally..
but, i still can't forget u! everytyme i see u,, sy tunduk.. sy xleh tgok muka awak! sy rasa besalah gila2!
hurm,,everytime sy tgok muka that two person yang tlah mnyebbkan sy left awak,
perasaan benci, marah, dan everything mmbuak2!
i hate them!
tapi yang lagy pnting, i hate myself!
but now i'm happpy because u have her..
that can adore u..
forever n always..
she can tc of u..
always..sy tahu dy baik..:)
sy ta kisah although dy kawan sy...
erm, asalkan awak bahagia:)
dy jugak takkan jadik mcm sy!
yang toh sy jamin!
dy sayng awak!
n sy jugak trust yang awak bc post nih,, ckp kat kwn sy..sy ckp thanx a lot!
erm,, okelah.. sy pon da ade hidop baru sekarang!
with my precious! so do you!
i must forget our past!
past is memory!
future is fate!
oke..last word..
i'm sorry dear...



thanx fer lending ur eyes

Read more...

Saturday, December 3, 2011

kawan :)

| | 0 comments

oke..da habes mood marah2..
nk masuk mood app kawan!
erm,, aku ade sorang kawan.. the true mmahami...
sorang ke? dua lah dua...
haha..okey dorang memang memahami aku lah..
always ade ntok aku..
thanks boys! aku takkan penah mahu luputkan korang dari kotak memori!
aku sayang korang! sayang gilak!


thanx fer lending ur eyes

Read more...

lil sis :(

| | 0 comments

having a sis is lyke a nightmare come true!
such a ****
huh!
when some asking,, how many sis did u have?
i have two..
they laugh n say..only two?
yes! only that two kids who make me suffer everyday!
shit!
they always make me angry!
hih!
da la aku ni tak suke budak!
dorang buad lagy perangai tahik mcm tuh!
yang si ayah ibu..always support them!
huh!
dunno lhaa..having sis is lyke hell!
H.E.L.L
haish!
kalau ade adeq yang boley paham takpe ah..ni adeq cam taik je..
hari2 gadoh..
bile gadoh mak bapak campor..
si kakaq yang *innocent ni gak yang kene..
haish!
jarak umo gak yang buad kami ta serasi..
aku form3,
adeq aku..drjah6,drjah3..
ta matured whoa!
ngn budak form 1 aku ta campor..
ni nk campor ngn dorang..sorry bhai!
kalau korang adeq yang baeq takpe gak!
fer both of them,
please...i'm beging!
behave n change urself kalau na suh aku syang korang!

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Thursday, December 1, 2011

muslimah solehah

| | 0 comments

herm,, hari nih. nk kasi satu cerita atau lebih tepat pengajaran lah kepada kaum2 hawa sekalian...
esp kepada kaum hawa yang pakai baju mcm tak pakai bju..
pakai seluar mcm tak pakai..
pakai tudung macm tak pakai
paham2lah kan..
sorry kalau ade yang terasa..
okey..
hurm, maybe korang pikei dgan pakaian korang tohh si kaum adam nihh akan tergoda.
tapy korang ingat lah. dorang tergoda untuk jadykan awekk je. silap haribulan korang yang takde harga!
hurm, ntah! aku nk ckp lebih2 pon aku takde lah baik sgad bhai..
tapy!
aku tetap nak ckp..
hurm seorang lelaki kristian mndatangi seorang lelaki muslim brtanyakan kenapa perempuan islam menutupi semua bahagian tubuhnya,,bahkan rambutnya sekali?
lelaki muslim itu tidak menjawab tapy dy mengeluarkan dua biji gula2 dan mmbuang kulit satu daripadanya dan mmbuang kedua2 biji gula2 itu..serta brtanya kepada lelaki kristian itu jika anda diberi pilihan, gula2 yang manakah yang akan anda pilih..?
kemudian lelaki kristian itu menjawab.. sudah tentu saya memilih yang masih berbungkus itu..
lelaki muslim itu hanya tersenyum dan menjawab begitulah perempuan islam diberi perumpamaan..
mereka menutup semua anggota badanya termasuk rambut untuk memelihara kesucian diri mereka:)



satu lagyk cite nih, pasal sorang lelaki kristian brtanya kepada seorang lelaki muslim, kenapa kita tidak boleh menyentuh perempuan islam?
lelaki muslim itu tersenyum dan brtanya kepada lelaki kristian itu..
pernahkah kamu menyentuh ratu elizabeth?
lelaki kristian itu menggeleng!
dan menjawab.. tidak mungkin.. hanya orang trtentu shj yang boleh mnyentuhnya..
lelaki muslim itu menjawab.. begitulah perumpamaan perempuan islam..
mereka ibarat ratu di dalam islam..


hurm, korang tengokk..
kita sebagai perempuan muslim diberi perumpamaan sebegitu rupa!
dipandang tinggi lagy!
beruntungnya kita hamba allah dan umat rasulullah nihh.. tapyy cuba korang pikei?
penah tak kite app sume tohh?
masyaAllah..
sesungguhnya kita terlalu lalai dalam melaksanakan perintah-Nya..
renung2kan:)

sorry again kalau ade yang terasa,,aku ckp nihh, untuk mengingatkan diri aku gak. biasalah.. kita hidup masa dunia ni dah akhir zaman. ape yang orng lain buad.. kita buad walaupun salah:)
ryte?
jadikk kita skunk saling memperingati lahh..
oke sir Hulaimi penah ckp..salah satu golongan yang masuk neraka ialah:)
orng yang bagy nasihat kat orang lain tapy dy sndiri ta buad bnda tohh..
oke.aku berani amek risiko untok tegor korang..
that's mean aku pon kena brubah gak..
aku harap korang dapat terima apa yang aku ckp..
:)



thanx fer lending ur eyes

Read more...

part 3

| | 0 comments

mitchi story part 3:)
▀▀▀▀▀▀▀▀
Ciuman 【ツ】
▀▀▀▀▀▀▀▀

LISA: Berapa harga semeter kain ni?

PENJUAL: Harga 1 meter cuma 1 ciuman

LISA: Baiklah.. bagi saya 10 meter..

PENJUAL: (gembira)... ni dah siap sepuluh meter kain.. bayarannya?

LISA: Jap, nenek saya akan bayarkan.. (sambil menunjuk ke arah neneknya)

PENJUAL: huhu... @#%!!!

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

motivasi dari aku lah kan kepada kaum2 adam:)
he2..jangan lah gatal sgad..korang ingat kami si kaum hawa nihh..
tak de otak ke?
cet!

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Wednesday, November 30, 2011

rahmat tuhan

| | 0 comments

tadikk bukak grup 091 rawk!
lame kott ta bukak..then jumpe satu post,, menarikk
aku bace..
bace sampai abez....pastu
fowardkn plz.....
ni adalah benar... sila baca
sehingga habis... dan tlg
sebarkan kepada seberapa byk
org Islam yg boleh...
Assalamualaikum
Warahmatullahi Wabarakatuh
ini adalah surat wasiat dari
penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu
Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia).
pada suatu malam ketika
membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur
hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW lalu
bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 yang meninggal
dunia di zaman ini tiada seorang
pun yang
matinya dalam keadaan
beriman.
a)isteri tidak mendengar kata
suami.
(b)orang kaya tidak lagi
bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan
tidak membuat
kebajikan.
Oleh itu wahai Sheikh Ahmad,
hendaklah kamu
menyedarkan kepada orangmembuat kebajikan, kerana hari
penghabisan(Qiamat) akan tiba
di mana
bintang akan terbit dari langit,
sesudah itu
matahari akan turun di atas
kepala.
PESANAN HAMBA INI(a) berselawat - untuk junjungan
Nabi kita
Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera
sementara
Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan
ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila
berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada
kedua ibu
bapa.
UNTUK MAKLUMAN
1.
seorang saudagar dari bombay
telah
menerima surat ini dan beliau
telah mencatak
sebanyak 20 salinan dan
mengirimkan kepada
orang lain, dia kemudiannya
dianugerahi Allah
dengan mendapat keuntungan
yang besar
dalam perniagaannya.
2.
seorang hamba Allah telah
menerima surat
ini tetapi tidakmenganggap wasiat ini palsu,
maka selang
beberapa hari kemudian
anaknya meninggal
dunia.
3.
Pada tahun 1977 Tun Dato
Mustapha bekas
Ketua Menteri Sabah menerima
wasiat ini
kemudian mengarahkan
setiausahanya
mencetak sebanyak 20 salinan
dan
menghantarnya kepada orang
lain, maka
selang beberapa hari kemudian
dia telah
mendapat hadiah dari kebajikan
masyarakat di
malaysia timur.
4.
tan sri ghazali jawi, bekas
menteri besar
perak secara tidak langsung
dipecat dari
jawatannya kerana apabila beliau
menerima
wasiat ini beliau terlupa
mencetak 20 salinan
untuk disebarkan kepada orang lain, beberapa
hari kemudian beliau telah
dilantik menteri
Kabinet Perdana Menteri.
5.
Zulfikar Ali Bhuno telah
menerima surat
wasiat ini dan tidak percaya akan
kebenarannya juga
menganggap palsu lalu
membuangnya ke dalam tong
sampah.
seminggu kemudian beliau telah
dijatuhkan
hukuman pancung sampai mati.
6.
di Terengganu, seorang pekerja
bengkel
kenderaan telah menerima
wasiat ini dari
pengirim yang tidak dikenali
yang datangnya
dari Perak lalu beliau membuat
sebanyak 20
salinan seperti yang dituntut.
mengendahkannya danAlhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allah
seorang gadis
berakhlak mulia seperti yang
dituntut oleh
Islam.
baginya anugerah ini paling
agung dan
tidak ada tandingannya.
7.
Di Terengganu juga, seorang
hamba Allah
telah menerima surat ini dari
orang yang tidak
dikenali tetapi beliau tidak
mengendahkannya
dengan mengatakan ianya
bohong belaka dan
sengaja mengada-adakan untuk
menakutkan
orang yang membacanya.
Beberapa hari
kemudian dia telah mendapat
penyakit ganjil
dan penderitaanya amat menyedihkan.
setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital,penyakitnya sukar juga diubati oleh doktor.
akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain.
seminggu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang.
banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain.
dimana mereka mendapat malapetaka.setelah kejadian menggembirakan dan menyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya.
InsyaAllah anda memperolehi sesuatu dari YANG MAHA KUASA
dengan penuh keyakinan pasti ia
akan menerangi hidup anda
dengan nikmat kebahagiaan
hidup. ISNYAALLAH.
PERHATIAN
setelah
membaca wasiat ini hendaklah
ditulis atau dicetak dan
disampaikan kepda
orang lain sebanyak 20 salinan.
sekiranya telah dilakukan anda
akan
dianugerahkan sesuatu nikmat
atau hajat anda akan dikabulkan
oleh ALLah.
kata
sheikh ahmad lagi. jika apa yang
hamba katakan ini tidak benar,
biarlah
hamba mati dalam kekufuran
dan hamba tidak mendapat
perlindungan dan
syafaat Rasulullah SAW
naaauzubillah. oleh itu hendaklah
ditulis atau
dicetak dan disampaikan kepada
orang lain.
insyaAllah
dalam masa 2 minggu anda
akan berolah kebahagiaan dan
ingatlah lakukan
ini dengan hati yang ikhlas dan
janganlah diabaikan atau
dibiarkan
TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM.... SEBARKAN 20
WASIAT NI KPD UMAT ISLAM
betol ni tak tipu punye. 
that thing happen to me.
aku bace post nihh,,
tak sampai 5 minit. aku post dekat grup skola rendah..
post kat kawan2.. tak sampai 20 lgy lah...
aku forward sbb aku rasa mcm setitis hidayah da jatuh kat pintu haty aku nihh..
aku buad sambil brdoa fer my rezult of coz..
tak sampai 5 minit afta that..
aku trima msj dari someone yang dah lame aku tunggu!
almost 3 week aku tunggu dye!
hurm,, betol2 rahmat lahh.. aku walaupun takde lah warak sgadd..tapyy aku akan forward text nihh,, bnyak2 lagyy..
untuk rezult..aku harap dgan ini.. ALLAH akn prmudahkan sgala2nya...
amin:)
TERIMA KASIH YA ALLAH..
ALLAH MAHA KUASA:)

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Tuesday, November 29, 2011

belahan jiwa raga bakul

| | 0 comments

okey2
masuk mood jiwang besi karat:)
first of all nak sampaikan salam rindu kpd kawan2 trchenta..
meera,thirah,che ma, put..
siyes! ta tipu..rindu korang nk maty!
boring gile kat umah!
takdelah yang jadik tukang pnghibur model lesung pipit kat aku..
takdelah yang slalu carik aku tyme boring,selongkar loker aku..
takdelah yang brmanja ngn aku.suh urut kaki..yang jadi gile ngn aku tyme put, meera ngn thirah takde..
nn
takdelah orang yang nk share story ngn aku kat kelas 3A ..sal mu***, n soon.
really2 miss that moment!.
fer korang..kalau tahon depan aku da takde kat skolah..
ingat lah aku ehh?
aku memng tanak kuar tapy anything can happen ryte?
erm,, just nk korang tahu. aku syang korang n tanak lost korang!
erm,,fer extreme 0911
aku sngaja tak sebut 0913 sbb tahon depan dah ade orang baru dalam batch!
kite dah kawan 3 tahon..kite dilahirkan ke scipp pada tahun yang sama.
kite dianaktirikan brsama2!
kite lalui segala2nya bersama.
saat se2orang terasa kehilangan the whole family extreme akan rasa kehilangan..
kite brdoa brsama2
kene marah together2!
ponteng musolla, prep, kelas, riadah..
that's who we are!
kite nakal sama2. tpy semua orang takleh kata apa2 sbb kita memng berakal.tuhan bgy kita semua akal..
my kezen penah cakap:)
tuhan bagy akal sama rate sume sejak lahir..
sama pandai
sama bodoh
dan terpulang pada kita untuk mncorakkan otak kita:)
n we did it!
buktinya..
kita dah sama2 dapat 5A ryte:)
kite same2 da mncorakkan otak kita dengan warna pelangi menerusi pelbagai kenangan pahit, manis, kelat, masam, masin yang telah kita lalaui brsama2!
korang still ingat masa kite form 2?
b***a ckp macm2 kan kat kite??
tapyy kita still kita!
ta brubah sbb..
we are who we are!erm,,
lepas PMR kite djanjikan untuk pulang brmalam!
tpyy still..
nothing!
kite dkecewakan buad kali yang entah ke berapa kali en??
rupa2nya tuhan dah mrancang sesuatu yang lebih baik buad kita :)
kita buad that recycle day! hepy sgad walaupun hot kan?
kite basuh kete cg2!
still bsemangat although ta dapat baleq!
kita mkan megi tuhh gune duit kertas2 recycle kita..
ramai jeles sbb extreme dapat duit yang bnyak dat recycle day!
tpy kite tetp kita!
ta kesah ape orang nk kate!
sometymes, afta PMR kita ade salahkan orang2 yang buad salah..(ayat keling)
aku rase dis is da ryte tyme kita forgive n forget ryte?
kita must bina baleq ape yang dah kita bina since form1..
kita bina untok form4..
kita kene hadapi satu lagy peperangan together!
SPM!
hopefully rezult kita tahon nihh..
naik kan??
urm,, we must prove it!
urm,, aku rasa da takde apa lagy left!
aku proud jadikk one of extreme 0911 crew<3!!
oke2
end part sedeh :)
takde ape dah rase..
oh4!
awakk:)
saya da basuh our buchuk2 dolphin tau..
da wangi dahh:)
haha end dulu lahh post nihh,,
sebelom aku nanges rindukan extreme!
:'(

thanx fer lending ur eyes

Read more...

part 2

| | 0 comments

nah, lupe na kasi silap mata.
korang try r..



okey..look at dis pic..
dy ade bintik2 putih..
tpy ade gak hitam..
haa, try kejar that black spot!
kalau dapat gitau!
kalau tak dpat..
as usual 
try again:)
haha..
erm,,
okey.
this mitchi story part two :)


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
Kacang bercoklat...erk!! 【ツ】
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Seorang gadis membawa teman lelaki barunya yang berasal dari bandar pulang ke kampung untuk diperkenalkan kepada neneknya. Setibanya di rumah, si gadis terus meluru masuk ke dapur dan memeluk neneknya. Lupa tentang teman lelakinya yang masih di ruang tamu, si gadis tersebut terus berbual dengan neneknya.

Teman lelakinya terus duduk di ruang tamu, sambil menantikan kekasihnya di dapur dia terpandang semangkuk kecil kacang badam dan gajus di atas meja. Bosan menunggu, dia pun terus mangambil sebutir kacang, lalu memakannya.. setengah jam kemudian.. habis semangkuk kacang itu dimakannya!

Si gadis setelah puas berborak dengan neneknya baru teringat yang teman lelakinya masih berada di ruang tamu. Lalu dia dan neneknya naik ke ruang tamu..

"Nenek, inilah teman lelaki yang saya katakan tadi.., Yang, minta maaf lupa nak kenalkan dengan nenek tadi" kata si gadis..

"Tak mengapa, saya pun nak minta maaf dengan nenek, habis semangkuk kacang nenek saya habiskan.." kata pemuda itu pula.

"Itulah cu, cucu-cucu nenek ini suka berikan nenek coklat kacang, tapi nenek ni bukannya ada gigi, jadi nenekpun hisaplah coklatnya tu sampai habis, kacangnya keras jadi nenek letakkanlah dalam mangkuk tu..."

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
haha:D
advice:)
lenkali kalau gi rumah orang, jngan makan selagi tak dipelawa..
mana thu bnda toh dah trjatuh dalam jamban ke..
haha:D
sbelom nasik jadik bubor kacng hijau, merah, oren or biru sekalipon!
pikei sbelom buad!



thanx fer lending ur eyes

Read more...

Monday, November 28, 2011

ape nak jadikk?

| | 0 comments

haish! ape nk jadik lah dengan amani nihh?
haish! ingat kat dy je! 
ta boleh2!
dye, dye!
aku! aku!
huh! apsal lah susah sgad, abes nk wat camane?
tgok bnda nihh,, ingat dye..
haish!bukak peti nmpak benda nih? takkan takyah bukak peti?
takkan na buang?
mmbazir kot!
ni lagy satu!
buad tido malam2! haish! macm mane lah boleyh tak ingat kat dye.
nih menambah daya ingatan nihh!
huh! ckp pasal dolphin nih! tak basuh lagy! nnti kalau basuh! tak kering gak!
kan? so,, nanti lahh.. 
sheesh!
ni lah pemalas orang panggil!
haha33
erm,,
kawan2 lagy lah.. nk tido, muka dorang yang kuar! haish!
tgok side table, ade kad HB!
hih! tgok kat dinding bilik ade baju 2k-dianz dgan baju belang2 tohh!
haish! ni memng rindu nk maty!
demam! betollah demam rindu..
aiyyo!

p/s: meera, thirah. put, che ma,..
aku rindu sepp mung!
ai em wai <3




thanx fer lending ur eyes

Read more...

Saturday, November 26, 2011

silap eye and mitchi story

| | 0 comments

haa,, todei onwards, aku akn bagy korang silap mate n story!
akan dupdate pade stiap hari kalau takde aral melintang menegak mendatar kay?
haha
okey, cubaan pertama!

silap mata:
something-from-heart.blogspot.com     
 okey, firstly, take a look!
tgok kat titik pusat dy,,
tgokk lame2..
ape yang korang akan nampak?
haha..
okey, success!
kalau jadik.
anda pemerhati yang baik lah,kalau tak, sorry to say,
okey..try again, :)

this is da mitchi story fer todei :)

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
Pegang kuat2 ye nekk.... 【ツ】
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Udin hendak menghantar neneknya yang sakit ke klinik dengan menaiki motor.

Udin: Mari la naik nek, pegang kuat-kuat yea..nanti jatuh!

Nenek: Iya lah, nenek pegang kuat-kuat la nie...

Udin: Jangan lupa pegang kuat-kuat yea nek!!! (kata Udin lagi mengingatkan)

Nenek: Iya, nenek dah pegang kuat-kuat la nie, takut sangat.

Udin: Ok, kalau begitu kita berangkat ya, nek.

Udin lalu 'merempit' motornya, lalu terdengar benda jatuh BUUAAAAKKKK!!!!!

Udin terperanjat, lalu menoleh ke belakang, dan ternampak si nenek terjatuh dari motornya.

Udin: Lah kenapa boleh jatuh gak nie, nek?!! Nenek tak pegang kuat-kuat agaknye?

Nenek: Nenek dah pegang kuat-kuat dah tadi!!!!

Udin: Nenek pegang kat mana?

Nenek: Pagar rumah.

Udin: "$%^&(#....."

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

haha :)
okey lahh. jadikan blog ini rutin anda :)


thanx fer lending ur eyes

Read more...

About Me

My photo
erm,, not much n least.. fifteen single:P REALLY HATE UNPROFESSIONAL FOLLOWERS:) ape yang ade dalam blog neh,, panas dari lubuk jiwa raga bakul sy sendiri so,,jangan ciplak! behave urself <3

tuan tanah

tuan tanah

cikk unpurfect
gua syg dye.. lu nak dy? lu kasi gua mati dulu la!

Proud to be

Proud to be
scippianz

this crew <3

shout out loud :)

bestie

bestie
cikk fafa

bff fer lyfe

bff fer lyfe
kamee

heartbeat

heartbeat
meera

sunshine

sunshine
thirah

cinta haty

cinta haty
putput

budak-budak comel :)

Powered by Blogger.
 
 

perfectly unperfect | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top