love isn't about loving the PERFECT person, it's about loving the UNPERFECT person PERFECTLY <3

Wednesday, November 30, 2011

rahmat tuhan

| |

tadikk bukak grup 091 rawk!
lame kott ta bukak..then jumpe satu post,, menarikk
aku bace..
bace sampai abez....pastu
fowardkn plz.....
ni adalah benar... sila baca
sehingga habis... dan tlg
sebarkan kepada seberapa byk
org Islam yg boleh...
Assalamualaikum
Warahmatullahi Wabarakatuh
ini adalah surat wasiat dari
penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu
Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia).
pada suatu malam ketika
membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur
hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW lalu
bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 yang meninggal
dunia di zaman ini tiada seorang
pun yang
matinya dalam keadaan
beriman.
a)isteri tidak mendengar kata
suami.
(b)orang kaya tidak lagi
bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan
tidak membuat
kebajikan.
Oleh itu wahai Sheikh Ahmad,
hendaklah kamu
menyedarkan kepada orangmembuat kebajikan, kerana hari
penghabisan(Qiamat) akan tiba
di mana
bintang akan terbit dari langit,
sesudah itu
matahari akan turun di atas
kepala.
PESANAN HAMBA INI(a) berselawat - untuk junjungan
Nabi kita
Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera
sementara
Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan
ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila
berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada
kedua ibu
bapa.
UNTUK MAKLUMAN
1.
seorang saudagar dari bombay
telah
menerima surat ini dan beliau
telah mencatak
sebanyak 20 salinan dan
mengirimkan kepada
orang lain, dia kemudiannya
dianugerahi Allah
dengan mendapat keuntungan
yang besar
dalam perniagaannya.
2.
seorang hamba Allah telah
menerima surat
ini tetapi tidakmenganggap wasiat ini palsu,
maka selang
beberapa hari kemudian
anaknya meninggal
dunia.
3.
Pada tahun 1977 Tun Dato
Mustapha bekas
Ketua Menteri Sabah menerima
wasiat ini
kemudian mengarahkan
setiausahanya
mencetak sebanyak 20 salinan
dan
menghantarnya kepada orang
lain, maka
selang beberapa hari kemudian
dia telah
mendapat hadiah dari kebajikan
masyarakat di
malaysia timur.
4.
tan sri ghazali jawi, bekas
menteri besar
perak secara tidak langsung
dipecat dari
jawatannya kerana apabila beliau
menerima
wasiat ini beliau terlupa
mencetak 20 salinan
untuk disebarkan kepada orang lain, beberapa
hari kemudian beliau telah
dilantik menteri
Kabinet Perdana Menteri.
5.
Zulfikar Ali Bhuno telah
menerima surat
wasiat ini dan tidak percaya akan
kebenarannya juga
menganggap palsu lalu
membuangnya ke dalam tong
sampah.
seminggu kemudian beliau telah
dijatuhkan
hukuman pancung sampai mati.
6.
di Terengganu, seorang pekerja
bengkel
kenderaan telah menerima
wasiat ini dari
pengirim yang tidak dikenali
yang datangnya
dari Perak lalu beliau membuat
sebanyak 20
salinan seperti yang dituntut.
mengendahkannya danAlhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allah
seorang gadis
berakhlak mulia seperti yang
dituntut oleh
Islam.
baginya anugerah ini paling
agung dan
tidak ada tandingannya.
7.
Di Terengganu juga, seorang
hamba Allah
telah menerima surat ini dari
orang yang tidak
dikenali tetapi beliau tidak
mengendahkannya
dengan mengatakan ianya
bohong belaka dan
sengaja mengada-adakan untuk
menakutkan
orang yang membacanya.
Beberapa hari
kemudian dia telah mendapat
penyakit ganjil
dan penderitaanya amat menyedihkan.
setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital,penyakitnya sukar juga diubati oleh doktor.
akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain.
seminggu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang.
banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain.
dimana mereka mendapat malapetaka.setelah kejadian menggembirakan dan menyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya.
InsyaAllah anda memperolehi sesuatu dari YANG MAHA KUASA
dengan penuh keyakinan pasti ia
akan menerangi hidup anda
dengan nikmat kebahagiaan
hidup. ISNYAALLAH.
PERHATIAN
setelah
membaca wasiat ini hendaklah
ditulis atau dicetak dan
disampaikan kepda
orang lain sebanyak 20 salinan.
sekiranya telah dilakukan anda
akan
dianugerahkan sesuatu nikmat
atau hajat anda akan dikabulkan
oleh ALLah.
kata
sheikh ahmad lagi. jika apa yang
hamba katakan ini tidak benar,
biarlah
hamba mati dalam kekufuran
dan hamba tidak mendapat
perlindungan dan
syafaat Rasulullah SAW
naaauzubillah. oleh itu hendaklah
ditulis atau
dicetak dan disampaikan kepada
orang lain.
insyaAllah
dalam masa 2 minggu anda
akan berolah kebahagiaan dan
ingatlah lakukan
ini dengan hati yang ikhlas dan
janganlah diabaikan atau
dibiarkan
TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM.... SEBARKAN 20
WASIAT NI KPD UMAT ISLAM
betol ni tak tipu punye. 
that thing happen to me.
aku bace post nihh,,
tak sampai 5 minit. aku post dekat grup skola rendah..
post kat kawan2.. tak sampai 20 lgy lah...
aku forward sbb aku rasa mcm setitis hidayah da jatuh kat pintu haty aku nihh..
aku buad sambil brdoa fer my rezult of coz..
tak sampai 5 minit afta that..
aku trima msj dari someone yang dah lame aku tunggu!
almost 3 week aku tunggu dye!
hurm,, betol2 rahmat lahh.. aku walaupun takde lah warak sgadd..tapyy aku akan forward text nihh,, bnyak2 lagyy..
untuk rezult..aku harap dgan ini.. ALLAH akn prmudahkan sgala2nya...
amin:)
TERIMA KASIH YA ALLAH..
ALLAH MAHA KUASA:)

0 comments:

go-top

About Me

My photo
erm,, not much n least.. fifteen single:P REALLY HATE UNPROFESSIONAL FOLLOWERS:) ape yang ade dalam blog neh,, panas dari lubuk jiwa raga bakul sy sendiri so,,jangan ciplak! behave urself <3

tuan tanah

tuan tanah

cikk unpurfect
gua syg dye.. lu nak dy? lu kasi gua mati dulu la!

Proud to be

Proud to be
scippianz

this crew <3

shout out loud :)

bestie

bestie
cikk fafa

bff fer lyfe

bff fer lyfe
kamee

heartbeat

heartbeat
meera

sunshine

sunshine
thirah

cinta haty

cinta haty
putput

budak-budak comel :)

Powered by Blogger.
 
 

perfectly unperfect | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top