love isn't about loving the PERFECT person, it's about loving the UNPERFECT person PERFECTLY <3

Wednesday, November 30, 2011

rahmat tuhan

| | 0 comments

tadikk bukak grup 091 rawk!
lame kott ta bukak..then jumpe satu post,, menarikk
aku bace..
bace sampai abez....pastu
fowardkn plz.....
ni adalah benar... sila baca
sehingga habis... dan tlg
sebarkan kepada seberapa byk
org Islam yg boleh...
Assalamualaikum
Warahmatullahi Wabarakatuh
ini adalah surat wasiat dari
penjaga makam
Nabi Muhammad SAW iaitu
Sheikh Ahmad
Maeine (Saudi Arabia).
pada suatu malam ketika
membaca Al-Quran di
makam Rasulullah SAW.
selepas membaca lalu
hamba tertidur, dalam tidur
hamba bermimpi
didatangi Rasulullah SAW lalu
bersabda kepada
hamba, dalam 60 000 yang meninggal
dunia di zaman ini tiada seorang
pun yang
matinya dalam keadaan
beriman.
a)isteri tidak mendengar kata
suami.
(b)orang kaya tidak lagi
bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan
tidak membuat
kebajikan.
Oleh itu wahai Sheikh Ahmad,
hendaklah kamu
menyedarkan kepada orangmembuat kebajikan, kerana hari
penghabisan(Qiamat) akan tiba
di mana
bintang akan terbit dari langit,
sesudah itu
matahari akan turun di atas
kepala.
PESANAN HAMBA INI(a) berselawat - untuk junjungan
Nabi kita
Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera
sementara
Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan
ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila
berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada
kedua ibu
bapa.
UNTUK MAKLUMAN
1.
seorang saudagar dari bombay
telah
menerima surat ini dan beliau
telah mencatak
sebanyak 20 salinan dan
mengirimkan kepada
orang lain, dia kemudiannya
dianugerahi Allah
dengan mendapat keuntungan
yang besar
dalam perniagaannya.
2.
seorang hamba Allah telah
menerima surat
ini tetapi tidakmenganggap wasiat ini palsu,
maka selang
beberapa hari kemudian
anaknya meninggal
dunia.
3.
Pada tahun 1977 Tun Dato
Mustapha bekas
Ketua Menteri Sabah menerima
wasiat ini
kemudian mengarahkan
setiausahanya
mencetak sebanyak 20 salinan
dan
menghantarnya kepada orang
lain, maka
selang beberapa hari kemudian
dia telah
mendapat hadiah dari kebajikan
masyarakat di
malaysia timur.
4.
tan sri ghazali jawi, bekas
menteri besar
perak secara tidak langsung
dipecat dari
jawatannya kerana apabila beliau
menerima
wasiat ini beliau terlupa
mencetak 20 salinan
untuk disebarkan kepada orang lain, beberapa
hari kemudian beliau telah
dilantik menteri
Kabinet Perdana Menteri.
5.
Zulfikar Ali Bhuno telah
menerima surat
wasiat ini dan tidak percaya akan
kebenarannya juga
menganggap palsu lalu
membuangnya ke dalam tong
sampah.
seminggu kemudian beliau telah
dijatuhkan
hukuman pancung sampai mati.
6.
di Terengganu, seorang pekerja
bengkel
kenderaan telah menerima
wasiat ini dari
pengirim yang tidak dikenali
yang datangnya
dari Perak lalu beliau membuat
sebanyak 20
salinan seperti yang dituntut.
mengendahkannya danAlhamdulillah dia
dianugerahkan oleh Allah
seorang gadis
berakhlak mulia seperti yang
dituntut oleh
Islam.
baginya anugerah ini paling
agung dan
tidak ada tandingannya.
7.
Di Terengganu juga, seorang
hamba Allah
telah menerima surat ini dari
orang yang tidak
dikenali tetapi beliau tidak
mengendahkannya
dengan mengatakan ianya
bohong belaka dan
sengaja mengada-adakan untuk
menakutkan
orang yang membacanya.
Beberapa hari
kemudian dia telah mendapat
penyakit ganjil
dan penderitaanya amat menyedihkan.
setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital,penyakitnya sukar juga diubati oleh doktor.
akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain.
seminggu kemudian barulah beliau beransur sembuh sehingga sekarang.
banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain.
dimana mereka mendapat malapetaka.setelah kejadian menggembirakan dan menyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa 96 jam dari masa anda menerimanya.
InsyaAllah anda memperolehi sesuatu dari YANG MAHA KUASA
dengan penuh keyakinan pasti ia
akan menerangi hidup anda
dengan nikmat kebahagiaan
hidup. ISNYAALLAH.
PERHATIAN
setelah
membaca wasiat ini hendaklah
ditulis atau dicetak dan
disampaikan kepda
orang lain sebanyak 20 salinan.
sekiranya telah dilakukan anda
akan
dianugerahkan sesuatu nikmat
atau hajat anda akan dikabulkan
oleh ALLah.
kata
sheikh ahmad lagi. jika apa yang
hamba katakan ini tidak benar,
biarlah
hamba mati dalam kekufuran
dan hamba tidak mendapat
perlindungan dan
syafaat Rasulullah SAW
naaauzubillah. oleh itu hendaklah
ditulis atau
dicetak dan disampaikan kepada
orang lain.
insyaAllah
dalam masa 2 minggu anda
akan berolah kebahagiaan dan
ingatlah lakukan
ini dengan hati yang ikhlas dan
janganlah diabaikan atau
dibiarkan
TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM.... SEBARKAN 20
WASIAT NI KPD UMAT ISLAM
betol ni tak tipu punye. 
that thing happen to me.
aku bace post nihh,,
tak sampai 5 minit. aku post dekat grup skola rendah..
post kat kawan2.. tak sampai 20 lgy lah...
aku forward sbb aku rasa mcm setitis hidayah da jatuh kat pintu haty aku nihh..
aku buad sambil brdoa fer my rezult of coz..
tak sampai 5 minit afta that..
aku trima msj dari someone yang dah lame aku tunggu!
almost 3 week aku tunggu dye!
hurm,, betol2 rahmat lahh.. aku walaupun takde lah warak sgadd..tapyy aku akan forward text nihh,, bnyak2 lagyy..
untuk rezult..aku harap dgan ini.. ALLAH akn prmudahkan sgala2nya...
amin:)
TERIMA KASIH YA ALLAH..
ALLAH MAHA KUASA:)

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Tuesday, November 29, 2011

belahan jiwa raga bakul

| | 0 comments

okey2
masuk mood jiwang besi karat:)
first of all nak sampaikan salam rindu kpd kawan2 trchenta..
meera,thirah,che ma, put..
siyes! ta tipu..rindu korang nk maty!
boring gile kat umah!
takdelah yang jadik tukang pnghibur model lesung pipit kat aku..
takdelah yang slalu carik aku tyme boring,selongkar loker aku..
takdelah yang brmanja ngn aku.suh urut kaki..yang jadi gile ngn aku tyme put, meera ngn thirah takde..
nn
takdelah orang yang nk share story ngn aku kat kelas 3A ..sal mu***, n soon.
really2 miss that moment!.
fer korang..kalau tahon depan aku da takde kat skolah..
ingat lah aku ehh?
aku memng tanak kuar tapy anything can happen ryte?
erm,, just nk korang tahu. aku syang korang n tanak lost korang!
erm,,fer extreme 0911
aku sngaja tak sebut 0913 sbb tahon depan dah ade orang baru dalam batch!
kite dah kawan 3 tahon..kite dilahirkan ke scipp pada tahun yang sama.
kite dianaktirikan brsama2!
kite lalui segala2nya bersama.
saat se2orang terasa kehilangan the whole family extreme akan rasa kehilangan..
kite brdoa brsama2
kene marah together2!
ponteng musolla, prep, kelas, riadah..
that's who we are!
kite nakal sama2. tpy semua orang takleh kata apa2 sbb kita memng berakal.tuhan bgy kita semua akal..
my kezen penah cakap:)
tuhan bagy akal sama rate sume sejak lahir..
sama pandai
sama bodoh
dan terpulang pada kita untuk mncorakkan otak kita:)
n we did it!
buktinya..
kita dah sama2 dapat 5A ryte:)
kite same2 da mncorakkan otak kita dengan warna pelangi menerusi pelbagai kenangan pahit, manis, kelat, masam, masin yang telah kita lalaui brsama2!
korang still ingat masa kite form 2?
b***a ckp macm2 kan kat kite??
tapyy kita still kita!
ta brubah sbb..
we are who we are!erm,,
lepas PMR kite djanjikan untuk pulang brmalam!
tpyy still..
nothing!
kite dkecewakan buad kali yang entah ke berapa kali en??
rupa2nya tuhan dah mrancang sesuatu yang lebih baik buad kita :)
kita buad that recycle day! hepy sgad walaupun hot kan?
kite basuh kete cg2!
still bsemangat although ta dapat baleq!
kita mkan megi tuhh gune duit kertas2 recycle kita..
ramai jeles sbb extreme dapat duit yang bnyak dat recycle day!
tpy kite tetp kita!
ta kesah ape orang nk kate!
sometymes, afta PMR kita ade salahkan orang2 yang buad salah..(ayat keling)
aku rase dis is da ryte tyme kita forgive n forget ryte?
kita must bina baleq ape yang dah kita bina since form1..
kita bina untok form4..
kita kene hadapi satu lagy peperangan together!
SPM!
hopefully rezult kita tahon nihh..
naik kan??
urm,, we must prove it!
urm,, aku rasa da takde apa lagy left!
aku proud jadikk one of extreme 0911 crew<3!!
oke2
end part sedeh :)
takde ape dah rase..
oh4!
awakk:)
saya da basuh our buchuk2 dolphin tau..
da wangi dahh:)
haha end dulu lahh post nihh,,
sebelom aku nanges rindukan extreme!
:'(

thanx fer lending ur eyes

Read more...

part 2

| | 0 comments

nah, lupe na kasi silap mata.
korang try r..



okey..look at dis pic..
dy ade bintik2 putih..
tpy ade gak hitam..
haa, try kejar that black spot!
kalau dapat gitau!
kalau tak dpat..
as usual 
try again:)
haha..
erm,,
okey.
this mitchi story part two :)


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
Kacang bercoklat...erk!! 【ツ】
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Seorang gadis membawa teman lelaki barunya yang berasal dari bandar pulang ke kampung untuk diperkenalkan kepada neneknya. Setibanya di rumah, si gadis terus meluru masuk ke dapur dan memeluk neneknya. Lupa tentang teman lelakinya yang masih di ruang tamu, si gadis tersebut terus berbual dengan neneknya.

Teman lelakinya terus duduk di ruang tamu, sambil menantikan kekasihnya di dapur dia terpandang semangkuk kecil kacang badam dan gajus di atas meja. Bosan menunggu, dia pun terus mangambil sebutir kacang, lalu memakannya.. setengah jam kemudian.. habis semangkuk kacang itu dimakannya!

Si gadis setelah puas berborak dengan neneknya baru teringat yang teman lelakinya masih berada di ruang tamu. Lalu dia dan neneknya naik ke ruang tamu..

"Nenek, inilah teman lelaki yang saya katakan tadi.., Yang, minta maaf lupa nak kenalkan dengan nenek tadi" kata si gadis..

"Tak mengapa, saya pun nak minta maaf dengan nenek, habis semangkuk kacang nenek saya habiskan.." kata pemuda itu pula.

"Itulah cu, cucu-cucu nenek ini suka berikan nenek coklat kacang, tapi nenek ni bukannya ada gigi, jadi nenekpun hisaplah coklatnya tu sampai habis, kacangnya keras jadi nenek letakkanlah dalam mangkuk tu..."

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
haha:D
advice:)
lenkali kalau gi rumah orang, jngan makan selagi tak dipelawa..
mana thu bnda toh dah trjatuh dalam jamban ke..
haha:D
sbelom nasik jadik bubor kacng hijau, merah, oren or biru sekalipon!
pikei sbelom buad!



thanx fer lending ur eyes

Read more...

Monday, November 28, 2011

ape nak jadikk?

| | 0 comments

haish! ape nk jadik lah dengan amani nihh?
haish! ingat kat dy je! 
ta boleh2!
dye, dye!
aku! aku!
huh! apsal lah susah sgad, abes nk wat camane?
tgok bnda nihh,, ingat dye..
haish!bukak peti nmpak benda nih? takkan takyah bukak peti?
takkan na buang?
mmbazir kot!
ni lagy satu!
buad tido malam2! haish! macm mane lah boleyh tak ingat kat dye.
nih menambah daya ingatan nihh!
huh! ckp pasal dolphin nih! tak basuh lagy! nnti kalau basuh! tak kering gak!
kan? so,, nanti lahh.. 
sheesh!
ni lah pemalas orang panggil!
haha33
erm,,
kawan2 lagy lah.. nk tido, muka dorang yang kuar! haish!
tgok side table, ade kad HB!
hih! tgok kat dinding bilik ade baju 2k-dianz dgan baju belang2 tohh!
haish! ni memng rindu nk maty!
demam! betollah demam rindu..
aiyyo!

p/s: meera, thirah. put, che ma,..
aku rindu sepp mung!
ai em wai <3




thanx fer lending ur eyes

Read more...

Saturday, November 26, 2011

silap eye and mitchi story

| | 0 comments

haa,, todei onwards, aku akn bagy korang silap mate n story!
akan dupdate pade stiap hari kalau takde aral melintang menegak mendatar kay?
haha
okey, cubaan pertama!

silap mata:
something-from-heart.blogspot.com     
 okey, firstly, take a look!
tgok kat titik pusat dy,,
tgokk lame2..
ape yang korang akan nampak?
haha..
okey, success!
kalau jadik.
anda pemerhati yang baik lah,kalau tak, sorry to say,
okey..try again, :)

this is da mitchi story fer todei :)

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
Pegang kuat2 ye nekk.... 【ツ】
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Udin hendak menghantar neneknya yang sakit ke klinik dengan menaiki motor.

Udin: Mari la naik nek, pegang kuat-kuat yea..nanti jatuh!

Nenek: Iya lah, nenek pegang kuat-kuat la nie...

Udin: Jangan lupa pegang kuat-kuat yea nek!!! (kata Udin lagi mengingatkan)

Nenek: Iya, nenek dah pegang kuat-kuat la nie, takut sangat.

Udin: Ok, kalau begitu kita berangkat ya, nek.

Udin lalu 'merempit' motornya, lalu terdengar benda jatuh BUUAAAAKKKK!!!!!

Udin terperanjat, lalu menoleh ke belakang, dan ternampak si nenek terjatuh dari motornya.

Udin: Lah kenapa boleh jatuh gak nie, nek?!! Nenek tak pegang kuat-kuat agaknye?

Nenek: Nenek dah pegang kuat-kuat dah tadi!!!!

Udin: Nenek pegang kat mana?

Nenek: Pagar rumah.

Udin: "$%^&(#....."

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

haha :)
okey lahh. jadikan blog ini rutin anda :)


thanx fer lending ur eyes

Read more...

Friday, November 25, 2011

tanda-tanda cynta yng semakin pudar

| | 0 comments



♥ Malas angkat telefon..
♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas, malas, malasss ja..
♥ Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..mcm lar dia YB..!
... ♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..
♥ Mula menggelakkan diri dari bejumpa..
♥ Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..
♥ Bila dah janji date, tapi lupa nak datang.alasan lapuk diberi.lupa larr.tertido
♥ Apa kita buat dah tak betul dimata dia..
♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..
♥ Taip sms pun pendek2 jer..
♥ Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘K” ja..?!!
♥ Bagi alasan.'awak nie terlalu baik untuk saya.saya tak layak untuk awak.'
.masa ngorat kita dulu xda pulak timbul hal tu..!
♥ Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak..
♥ Dah jumpa parent pun alasan banyak,nak cakap hal “kahwin” kejap ja dia
tukar topik..
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..
♥ Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..
♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!
♥ Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah .taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang..
♥ Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp
sekarang dah terbalik..
♥ Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas..
so kalau bf or gf korang da tujukkan tanda2 yang dsebutkan.
paham2 lahh.. untung kita mntx putus dulu..kalau tak sor0k muka dlm lubang jamban
malu siot!

thanx fer lending ur eyes

Read more...

Thursday, November 24, 2011

request

| | 0 comments

hoho
belom pape dahh publishing?
bukan2!
ni belom rasmi kay?
ni special edition fer 
nur diyana bt zakaria
haha
senyum:)
kesian kat dye sbb da lame t'tunggu..
sorry kakaq..
adeq bizi lahh..
haha
okey ni dye..
sy ta try agy..
ape kate awk try dulu
ni sy boleh bgy sikit je..
nnti the rasmi publishing blog baru nihh,,
i kasi yang lagy bnyakk ye?
haha

1.Kempiskan perut dengan Asam Keping.
-Ambil satu atau 2 keping asam keping dan masukkan ke dalam segelas air panas..
-Biar beberapa jam sehingga asam keping menjadi kembang & air menjadi suam..
-Minum setiap pagi dan malam.
-Jika di amalkan selalu insyaalah perut yang buncit akan berkurangan.

2.Lansing dengan teh dan limau kasturi.
-Sebelum sarapan pagi elok di amalkan minum teh tanpa gula.
-Perahkan jus limau kasturi ke dalam teh anda.

3.Lansing dengan daun cekur.
-Ambil segenggam daun cekur, tepung beras,asam jawa,gula merah, gula pasir & garam.
-Campurkan kesemua bahan tadi dan di tumbuk.
-Masukkan 1/2 gelas air.
-Tapis dan minum selama 4 hari berturut- turut.

4.Khasiat asam jawa.
-Ramas air asam jawa dalam 1 gelas.
-Masukkan air tadi ke dalam peti sejuk.
-Minum air tersebut selepas makan tengah hari atau selepas makan malam.
-Lemak di badan pasti akan berkurangan.

5.Lansing dengan biji manjakani.
-Ambil 4 biji manjakani, 5 biji lada hitam dan 3 ulas bawang putih.
-Campur kesemua bahan tadi dan di rebus di dalam periuk tanah.
-Biar mendidih dan di sejukkan.
-Minum air rebusan ini 2 hari berturut-turut.
-Ia melansingkan badan di samping merawat luka dalaman bagi ibu yang baru bersalin.

6.Temu hitam.
-25 gm temu hitam
-25 gm bonglai
-Air 400 ml
-Rebus kesemua bahan tadi ke dalam air sehingga menjadi 200 ml.
-Selepas suam, masukkan sedikit jus limau nipis dan minum setiap hari semasa berpantang.

Kepada pembaca yang ingin dan sedang mencuba petua ini nanti bagi tahulah kepada pembaca blog yang lain. Mungkin kejayaan anda akan menjadi inspirasi kepada mereka yang mungkin gagal dalam usaha mereka selama ini.

selamat mencuba:)
haha


thanx fer lending ur eyes

Read more...

blog baru

| | 0 comments

tak sangka aku boleyh buad keputusan untuk delete blog yang lame dan inilah hasilnya!
blog baru!
new lyfe!
haha<3
papepom.. still bnyak yang perlu dmodified sebelom publishing..
haha

thanx fer lending ur eyes

Read more...

About Me

My photo
erm,, not much n least.. fifteen single:P REALLY HATE UNPROFESSIONAL FOLLOWERS:) ape yang ade dalam blog neh,, panas dari lubuk jiwa raga bakul sy sendiri so,,jangan ciplak! behave urself <3

tuan tanah

tuan tanah

cikk unpurfect
gua syg dye.. lu nak dy? lu kasi gua mati dulu la!

Proud to be

Proud to be
scippianz

this crew <3

shout out loud :)

bestie

bestie
cikk fafa

bff fer lyfe

bff fer lyfe
kamee

heartbeat

heartbeat
meera

sunshine

sunshine
thirah

cinta haty

cinta haty
putput

budak-budak comel :)

Powered by Blogger.
 
 

perfectly unperfect | Diseñado por: Compartidísimo
Con imágenes de: Scrappingmar©

 
top